2011. december 8., csütörtök

Bánatima

Irgalmazz, Istenem, irgalmazz!
Jézus, Dávid fia könyörülj rajtam!
Mit műveltem a te végtelen szent fölséged ellen, én nyomorult lélek? Vétkeztem ellened, én Istenem! Szent színed előtt gonoszat cselekedtem; igen, szemedbe bántottalak meg, mert te mindenütt jelen vagy, tudod és látod legtitkosabb gondolataimat és vágyaimat. Téged bántottalak meg, az élet és halál Urát, aki testemet minden pillanatban porrá teheted és lelkemet az örök kárhozatra vetheted.
Ó, édes Istenem!
Teljes szívemből szánom és bánom minden bűnömet, utálom és gyűlölöm őket, mert általuk téged oly sokszor és oly nagyon megbántottalak, a mennyországot elvesztettem, a poklot megérdemeltem. De kiváltképp azért bánom bűneimet, mert téged, legjobb Atyámat, legnagyobb jótevőmet, a legfőbb jót, aki tenmagadért minden szeretetre méltó vagy, olyannyira megbántottalak.
Azért ó édes Istenem, erősen fölteszem magamban, hogy szent kegyelmed segítségével a bűnt és a bűnre szolgáló alkalmakat elkerülöm, életemet megjavítom.
Sebesítsd meg, ó édes Istenem, szereteted nyilával szívemet, hogy sírjak és zokogjak hálátlanságomon, amíg élek, utolsó leheletemig.
Szeretlek Istenem, teljes szívemből, mindenek fölött, mert minden teremtményed iránt, még az én bűnös lelkem iránt is kegyes és irgalmas vagy és magadban is a legfőbb jó vagy. Ó, bár soha meg ne bántottalak volna! De mivel ez már lehetetlen, legalább a jövőre eltökélem és erősen fogadom, hogy megjavulok, kerülöm a bűnt és a bűnre vezető alkalmakat.
Segíts meg szándékomban Istenem!
Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók